Om hingste-/avlsstasjonen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi har drevet hingstestasjon siden 2007, og har hatt gode resultater på hoppene som har vært inseminert hos oss! Ut fra eget oppdrett av hest vet vi hvor mye det betyr for den enkelte eier at hoppen har et godt opphold og gis de beste forutsetning for å bli drektig. Vi ønsker å imøtekomme hoppeeiers ønsker og hoppenes behov så langt det lar seg gjøre. Vi tilbyr derfor både ordinær oppstalling og beite/utegang under oppholdet hos oss. Hoppene observeres for brunst både inne og ute, i tillegg undersøkes de regelmessig med ultralyd av veterinær.

Hingsten tappes mandag, onsdag og fredag, og hopper som skal insemineres med fersk sæd sjekkes de samme dagene.

Ved inseminering med frossen sæd undersøkes hoppene 3-4 ganger daglig når eggløsning nærmer seg.

Hoppene drektighetsundersøkes etter 14-17 dager og etter 30-35 dager. (Hvis hoppen reiser hjem etter den første undersøkelsen, anbefales det å ta en ny sjekk hjemme da en del hopper kan resorbere i denne perioden.)
Ansvarlig veterinær

Ansvarlig veterinær er Hege Hjelkrem og kan nås på telefon 952 49 660.hege

Hege Hjelkrem ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøgskole i 2005. Hun er selvstendig næringsdrivende, jobber i kombinert praksis med hest som hovedinteresse og har vært tilknyttet Sørum og Fet veterinærkontor siden 2004 . Hege har flere års erfaring med hoppepraksis/reproduksjon i felt – både på travere og ridehester.

Hege har lang og bred hesteerfaring; startet karrieren som ung stalljente og hestepasser, tok ridelærerutdannelse ved Norsk Hestesenter i 1999, driver stall og rideskole på Asak sammen med samboer Jan Tønnessen, er oppdretter av ridehester, trav- og galopphester, og er i tillegg aktiv konkurranserytter. Hege har stor interesse for reproduksjon som fagfelt og holder seg faglig oppdatert gjennom kurs og seminarer i inn- og utland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s