Priser og betingelser

Nedenfor finner du en oversikt over priser og betingelser på hingstestasjonen.

Ved påmeldinger til hingstene våre, er vi veldig glade for å få skriftlig informasjon til epost-adresse post@asakhestesenter.no. Vi trenger hingstevalg,  navn på hoppe, navn/adresse/mailadresse på fakturamottaker.

For hopper som kommer til stasjonen:

Vi etterkommers eiers ønske i forhold til om hoppa skal stå ute/inne, gå alene eller sammen med andre.  Hestene som går ute tilleggsfôres med både grovfôr og kraftfor etter behov. Hopper som skal insemineres med frossen sæd vil normalt sett alltid stå inne på natta i den mest intensive undersøkelsesperioden, og det tas ikke tilleggspris for disse dagene. 

Oppstallingspriser:

Inneoppstalling/ separat luftegård: 250 + mva per døgn

Sommeroppstalling:  180 + mva per døgn u føll/200 + mva pr døgn m føll ((inne/ute etter behov, sammen med andre –  forutsetter at kan gå sammen med andre hester og leveres uten sko)

Vi forplikter oss til å gi stell og tilsyn på best mulig måte. Hvis det allikevel skulle oppstå sykdom eller skader vil selvfølgelig eier kontaktes. I akutte situasjoner hvor det ikke oppnås kontakt med eier, forbeholder vi oss retten til å tilkalle veterinær/gi behandling på eiers regning uten videre samtykke.

Veterinærpriser (+ mva):

Hopper som insemineres med sæd fra stasjonshingstene våre:
– Fast pris per hoppe per avlssesong: kr. 3500 + mva.

Hopper som insemineres med mottatt, fersk, nedkjølt sæd fra andre avlsstasjoner:
– Fast pris per hoppe per avlssesong: kr. 5 000 + mva.

Hopper som insemineres med frossen sæd:
– Fast pris per hoppe per avlssesong: kr. 6 500 + mva.

Pris inkluderer nødvendige sykluskontroller, inseminering og drektighetsundersøkelser. Ved behov for bakterieprøver, medisinering og lignende vil kostprisen på dette faktureres i tillegg.

Stasjonsavgift:  er en engangsavgift per hoppe per sesong som vi beregner for samtlige hopper som bruker andre enn våre stasjons- og importhingster. For disse hoppene tilkommer en stasjonsavgift på kr. 2 500 + mva.

(OBS! Ingen stasjonsavgift ved bruk av våre stasjonshingster)

Alle priser eks.mva. (25% mva tilkommer)

Ved bestilling av sæd fra andre stasjoner tilkommer transportkostnader – dette avtales individuelt. Ved bestilling av våre stasjonshingster 

Oppstalling kommer i tilegg, se oppstallingspriser.


Før ankomst skal bedekningskontrakt være undertegnet, samt at vi ber om at det fylles ut en oppstallingskontrakt/egenerklæring ved ankomst. Hvis ikke hoppen har fått ormekur siste uke, blir dette gitt ved ankomst og fakturert i tillegg. Dette for å sørge at vi holder stasjonen så ren for smitte som mulig!

Det er mulig å få gjennomført andre veterinære tjenester som f.eks tannrasp, vaksinering ol under oppholdet. Dette avtales i tilfelle med ansvarlig veterinær.

Ansvarlig veterinær: Hege Hjelkrem, tlf 952 49 660.
For avtale om levering/henting av hoppe, ring 952 49 660 eller 911 75 932

Transportsæd fra stasjonshingst

I tillegg til bedekningsavgift og transportkostnader tilkommer en seminavgift (dekker fortynning, forpakning og sending av fersk, nedkjølt sæd fra våre stasjonshingster) 

Seminavgift: Fortynning, forpakning og sending av fersk, nedkjølt sæd:
– Fast pris per hoppe per avlssesong: kr. 1.000 + mva.

Levering/henting Gardermoen : 500 + mva

øvrige transportkostnader avhenger av transportmetode.

Fersk transportsæd kan leveres mandag, onsdag og fredag, og bestilles kvelden før eller senest kl 9:00 samme morgen.

Frossen sæd (Tekno Odin) må sendes i spesialcontainer som kjøles ned med flytende nitrogen. Dette krever noe mer planlegging og bør derfor bestilles i god tid før planlagt inseminering.

All sending av sæd skjer på hoppeeiers regning og risiko. Transportmåte avtales individuelt med hoppeeier som selv må bekoste transport, inseminering av hoppen og alle andre eventuelle utgifter på mottakerstasjon.

For sædbestilling kontakt Hege Hjelkrem på telefon 952 49 660.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s